Opnieuw projectsubsidies voor Judas TheaterProducties!

Op donderdag 30 juni 2016 maakte Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz de structurele subsidies voor de periode 2017-2021 bekend. Judas TheaterProducties (JTP) viel daarbij uit de boot. Een verlies dat hard aankwam. Met behulp van een benefiet en de steun van het publiek konden we afgelopen seizoen doorkomen. Deze financieringsbronnen volstaan helaas niet om elk jaar een nieuwe creatie te bekostigen, daarvoor zijn bijkomende hulpmiddelen nodig.

En die extra financiering kreeg Judas TheaterProducties vandaag in de vorm van projectsubsidies. Minister Gatz besliste om deze keer wel te investeren in een musicalproject en kende ons €150.000 toe. Deze middelen zullen wij aanwenden om een muzikale feelgood voorstelling te maken van de voor een Oscar genomineerde film “Iedereen Beroemd” van Dominique Deruddere.

In “Iedereen Beroemd” doet de 17-jarige Marva (in de film gespeeld door Eva Van Der Gucht) voortdurend vruchteloos mee aan zangwedstrijden. Haar werkloze vader ontvoert daarop de populairste zangeres van het land in de hoop toegang te krijgen tot de media om zijn zelfgeschreven nummer “Lucky Manuelo”, gezongen door zijn dochter Marva, in de hitparades te krijgen.

De voorstelling gaat op 17 februari 2019 in première in Theater Elckerlyc in Antwerpen. De ticketverkoop start binnenkort. De cast en het creatieve team blijven voorlopig nog even geheim.