Judas Theaterproducties

2022

In oktober 2022 was de tijd rijp voor een volledig nieuwe versie van de musical “Josephine B.” met een aangepast script, extra veel muziek, een ander decor, frisse kostuums en uiteraard ook een volledig nieuwe cast.

2021

Op 17 oktober 2021 ging “Ganesha – Een perfecte god” opnieuw in première. Speciaal voor het nieuwe decennium kreeg de musical een grondige facelift.

2020-2021

Omwille van COVID-19 moest “Ganesha – Een perfecte god” uitgesteld worden. Judas zocht naar een covidproof alternatief om de leegte op te vullen. 3 weekends, 3 verschillende concerten, 10 fantastische zangers!

2019-2020

In “Liedjes van Annie” brachten Lucas Van den Eynde, Maike Boerdam en Sam Verhoeven een hommage aan Annie M.G. Schmidt. Ze werden begeleid door een driekoppig combo onder leiding van Pol Vanfleteren. De voorstelling ging op 19 oktober 2019 in première.

2018-2019

Deze hartverwarmende feelgoodmusical was vanaf februari 2019 te bewonderen in Theater Elckerlyc. De voorstelling, gebaseerd op de gelijknamige film van Dominique Deruddere, betekende het musicaldebuut van Joke Emmers en Sven De Ridder.

2017-2018

In februari 2017 creëerden Allard Blom, Sam Verhoeven en Martin Michel de musical “Goodbye, Norma Jeane”, een intrigerende voorstelling over de laatste avond uit het leven van Marilyn Monroe. De voorstelling trok in 2018 op tournee door Vlaanderen.

2016

“De Rozenoorlog” is een zwarte musicalcomedy gebaseerd op de bestseller “The War of the Roses” van Warren Adler. Deze voorstelling ging op 18 november in première in Antwerpen en trok daarna door heel Vlaanderen.

2016

Judas TheaterProducties vzw en Uitgezonderd. Theater! sloegen de handen in elkaar voor een herneming van de musical “Muerto”, een beklijvende voorstelling over kindsoldaten in Colombia.

2016

In februari 2016 ging alweer een nieuwe musicalcreatie van Judas TheaterProducties in première. “De Muze Van Rubens” is een intrigerende musical over Helene Fourment, de tweede vrouw van Rubens.

2015

De succesmusical “Lelies” werd in oktober 2015 tweemaal opgevoerd onder begeleiding van het symfonisch orkest Il Novecento onder leiding van Robert Groslot. Een unieke belevenis!

2015

Toen op 30 december 2011 het doek viel over deze voorstelling wist iedereen: dit is niet het einde van “Lelies”. Drie jaar later bracht Judas Lelies terug tot leven met een tournee door Vlaanderen en enkele voorstellingen in Nederland.

2014

Begin 2014 ging de hartverwarmde voorstelling “Pauline & Paulette” in première in de Rode Zaal van het Fakkelteater in Antwerpen. Deze muzikale praline trok vervolgens door heel Vlaanderen om opnieuw te eindigen in Antwerpen.

2013

In juni 2012 kreeg producent Judas TheaterProducties groen licht van de Commissie Muziektheater van de Vlaamse Gemeenschap. Op 24 februari 2013 ging de gloednieuwe musicalcreatie “Josephine B.” in première in de Rode Zaal van het Fakkelteater te Antwerpen.

2012

In het najaar van 2012 pakte Judas Theaterproducties uit met de Vlaamse theaterversie van de legendarische BBC-comedyserie “Keeping up appearances” onder de naam “Schone Schijn”. Myriam Bronzwaar en Carry Goossens speelden de hoofdrollen van Hyacinth Bouquet en haar sloef van een echtgenoot, Richard.

2011

Op 20 november 2011 ging een nieuwe musicalcreatie van Judas TheaterProducties in wereldpremière: “Lelies”.
Deze voorstelling werd geregisseerd door Martin Michel, teksten en muziek zijn van Allard Blom en Sam Verhoeven. Op de Vlaamse Musical Prijzen van 2012 kaapte “Lelies” de meeste prijzen weg.

2011

Anne Mie Gils stond in 2011 dertig jaar op de planken. Dat wilde ze graag vieren met een bijzondere voorstelling, “Onderweg”, met daarin haar mooiste momenten, strafste toeren, gemiste kansen en stoutste dromen. Deze solovoorstelling van Anne Mie Gils was te bewonderen in de Rode Zaal van het
Fakkelteater.

2010

Mitta Van der Maart, Wanda Joosten, Hilde Van Hulle en Anne Mie Gils vormen al jaren het kwartet: “No Nonsense”. En deze dames maakten in september/oktober 2010 een nieuwe voorstelling getiteld: “Never Give Up On The Heart”. Deze swingende productie speelde in het Fakkelteater en trok met veel verve doorheen de Vlaamse cultuurcentra.

2010

In juni 2010 ging Ann Van
den Broeck met haar eerste solomusicalvoorstelling in première: “The Musical Songbook”. Deze productie kende veel bijval en reisde tot en met maart 2011 langs de Vlaamse cultuurcentra.

2010

“Ganesha – Een Perfecte God” van Allard Blom en Rhody Matthijs, gebaseerd op ‘A Perfect Ganesh’ van Terrence McNally werd in de pers omschreven als de beste musical van 2010. Op maandag 27 september 2010 werd deze productie dan ook bekroond met maar liefst vijf Vlaamse Musical Prijzen. Het succes van deze voorstelling zorgde ervoor dat “Ganesha” hernomen werd in november/december 2010 in de Zwarte Zaal van het Antwerpse Fakkelteater.

2009

In november 2009 ging “Je Anne” in première in een regie van Brigitte Odette. Een beklijvend stukje muziektheater dat niemand onberoerd liet met een schitterende An Vanderstighelen in de rol van
Anne Frank.

2008

Met “The Last 5 Years” bracht JTP haar eerste professionele musical op de planken. Deze musical van de Amerikaanse schrijver en componist Jason Robert Brown werd al met succes in London en New York gespeeld en vertelt het verhaal van een stukgelopen relatie tussen twee jonge, ambitieuze mensen. Op de Vlaamse Musical Prijzen van 2008 viel “The Last 5 Years” vier keer in de prijzen.

2007

De eerste professionele première beleefde Judas met “The Party Is Over”, van en met Anne Mie Gils en Pol Vanfleteren. Anne Mie vertelt het levensverhaal van tien zangeressen die allen op jonge leeftijd aan hun einde kwamen. Op 24 november 2007 ging deze productie in première en speelde
daarna meer dan vijftig voorstellingen.

2006
1999

Judas TheaterProducties vzw is een professioneel Vlaams musicalproductiehuis dat zich de afgelopen jaren in de kijker werkte met producties die telkens vernieuwend, actueel, geëngageerd en ruimdenkend waren. “The Last 5 Years” (2008), “Ganesha” (2010), “Lelies” (2011 / 2015), “Josephine B.” (2013), “Pauline & Paulette” (2014), “De Muze Van Rubens” (2016), “De Rozenoorlog” (2016-2017), “Goodbye, Norma Jeane” (2017-2018) & “Iedereen Beroemd” (2019) werden door pers en publiek unaniem geprezen. Doorheen de jaren sleepte het productiehuis meer dan 14 Vlaamse Musicalprijzen in de wacht waaronder driemaal de prijs voor ‘Beste Musical’.

Door telkens eigen creaties te maken, draagt Judas TheaterProducties bij tot de ontwikkeling van een Vlaams musicalgenre dat ook in het buitenland opgepikt wordt. Zo stak het productiehuis met de creatie “Lelies” in de lente van 2015 voor de eerste keer de grens over naar Nederland en werd er recent een samenwerking op poten gezet met het nieuwe Nederlandse productiehuis De Theater BV. Deze samenwerking resulteerde in een Nederlandse versie van “Goodbye, Norma Jeane”, die in februari 2020 in première ging.

Ondanks de subsidiestop en de huidige besparingen binnen de projectsubsidies, blijft Judas zich toch engageren om eigen producties op de planken te brengen. “Ganesha – Een perfecte god” kreeg in 2010 een projectsubsidie van de Vlaamse Overheid en dit was tevens de eerste keer in de geschiedenis van Judas dat het productiehuis subsidies mocht ontvangen. Nadien volgden er nog subsidies voor “Lelies” en “Iedereen Beroemd” en van 2013 tot en met 2016 werd Judas zelfs structureel betoelaagd.

Het productiehuis betreurt dan ook de huidige gang van zaken binnen het subsidielandschap want door te besparen op subsidies krijgen creaties van eigen bodem amper tot geen kansen meer. Dit beknot de evolutie van alle genres en geeft jong talent een pak minder kansen.

Mission Statement

De missie van Judas TheaterProducties is om originele, Vlaamse musicalcreaties te ontwikkelen. Per seizoen zal minimaal 1 nieuwe musicalcreatie ontwikkeld worden. De volledige productie gebeurt vanaf stap 1 (kiezen van het verhaal en het locken van de rechten) tot en met de uitvoeringen binnenshuis – en dus in eerste instantie binnen Vlaanderen. De uitstraling van de producties daarentegen is internationaal. Er wordt gezocht naar verhalen, bestaande scripts, films en dergelijke die ook in het buitenland kunnen aanspreken. De bestaande internationale samenwerkingen worden verder uitgerold.

De bestaande catalogus die Judas sinds 2010 heeft opgebouwd, bestaat ondertussen uit een groot aantal titels die ook in het buitenland reeds gescoord hebben. Er wordt gewerkt met talent van eigen bodem, aangevuld met internationaal talent (wij denken dan in de eerste plaats aan Nederland – met betrekking tot hetzelfde taalgebied). Judas zal actief bijdragen tot het ontwikkelen en stimuleren van jonge mensen binnen het musicalgebied. Er wordt geen eigen ‘school’ opgericht, maar wel actief samengewerkt met bestaande, professioneel omkaderde opleidingen. Ook met de bestaande hogeschool-opleidingen zal actief worden samengewerkt.

Kansen geven aan jong talent bestaat erin dat Judas niet enkel uitvoerende kunstenaars zal betrekken, maar evenzeer actief op zoek gaat naar scheppende kunstenaars (schrijvers, componisten, regisseurs, choreografen, kostuum- en decorontwerpers, …) en productionele talenten (uitvoerende producenten, company managers, technisch verantwoordelijken, zakelijke, logistieke en promotionele mensen).

Wie is wie?

Artistiek Leider
Sam Verhoeven
sam@judastheaterproducties.be
Zakelijk Leider
Frank Aernout
frank@judastheaterproducties.be
Gedelegeerd Bestuurder
An Sluydts
an@judastheaterproducties.be
Productie/Office Management
Marijntje Vercammen
marijntje@judastheaterproducties.be